AquaVitaal

rustig bewegen in ondiep warm water

Doordat water je gewichtloos maakt is zwemmen en bewegen in het water uitermate geschikt om je lichaam te herstellen. Herstel je bijvoorbeeld van een ongeluk, operatie of kamp je met een lichamelijke beperking? Waar andere sporten vaak niet meer mogelijk of pijnlijk zijn, is zwemmen de oplossing. Door het water wordt bewegen makkelijker, waardoor je zonder pijn kunt werken aan je herstel en het opbouwen van conditie. Maak kennis met AquaVitaal (voorheen Therapeutisch zwemmen).

Fit in je eigen tempo
AquaVitaal wordt gegeven in groepslessen, door deskundige zwemonderwijzers in water van 32 graden. Diverse oefeningen gaan je helpen om spieren en gewrichten soepel te maken en te houden. Tegelijkertijd werken we aan je gezondheid en conditie, uiteraard in je eigen tempo. Jij bepaalt wat je wel en niet wilt doen en in welk tempo.

Advies van huisarts, specialist of fysiotherapeut
Wanneer je op advies van de huisarts, medisch specialist of fysiotherapeut meer wilt of moet bewegen, dan is AquaVitaal bij uitstek geschikt. Ook wanneer je revalideert van een ongeluk, operatie of blessure, last hebt van reuma, rugklachten of een spierziekte is zwemmen aan te raden. Bewegen in het water is aanzienlijk minder pijnlijk dan op het droge. Aansluitend aan AquaVitaal kun je gebruik maken van het warme bubbelbad en de stoombaden. Een ontspannende combinatie waardoor je je weer fit gaat voelen.

Bewegen met een fysiotherapeute
Op dinsdag kun je meedoen met “AquaFysio”. Deze fysiotherapie-lessen in het water worden gegeven door fysiotherapeute Misja Boon. Voorafgaand iedere les kun je je klachten met haar bespreken. Zij adviseert je over de oefeningen en bewegingen die goed voor je zijn.
Verschillende verzekeraars vergoeden deze lessen. Informeer hiernaar bij jouw zorgverzekeraar.

Meedoen aan AquaFysio
Wil je meedoen aan AquaFysio of heb je een advies/doorverwijzing? AquaFysio valt onder de aquasport tarieven. Kijk hiernaast of in het rooster voor actuele tijden. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.