Zwemmen

het water is heerlijk in de Sprenkelaar!

Zwemmen is goed voor je gezondheid en ook gewoon leuk. En het fijne is; het water in de Sprenkelaar is heerlijk. Lekker op temperatuur en dagelijks ververst. Spetteren en spelen, banen zwemmen of sporten in het water. Het kan allemaal bij de Sprenkelaar.

Waarom zwemmen
Zwemmen is één van de meest beoefende sporten in Nederland. De meeste Nederlanders duiken meerdere keren per jaar het water in. Maar liefst 95% van de kinderen heeft een zwemdiploma en duikt regelmatig het zwembad in. Naast dat zwemmen gewoon hartstikke leuk en lekker is, is het ook nog eens enorm goed voor je lichaam:

  • Zwemmen traint je uithoudingsvermogen en bloedcirculatie
  • Zwemmen houdt je spieren en gewrichten soepel
  • Door te zwemmen verbrand je calorieën, waardoor je afvalt
  • Stress vermindert aanzienlijk in het ontspannende water

Een paar baantjes zwemmen per week heeft al een positieve uitwerking op je algehele gezondheid. Daarbij is de kans op blessures bijna nihil. Heb je nog meer redenen nodig? Neem vandaag nog een lekkere duik!

Verschillende vormen van waterpret
De één vindt het heerlijk om banen te zwemmen, de ander sport liever in het water en kinderen vinden het juist heerlijk om te spetteren en te spelen. Elke vorm van waterpret is goed voor je en mogelijk bij de Sprenkelaar. We beschikken over kinderbaden, en een wedstrijdbad.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Of kies je een lekkere mix van verschillende vormen? In het menu hiernaast vind je alle vormen van waterpret.

Waterpret voor iedereen
Baby’s, peuters, volwassenen en kinderen; iedereen is van harte welkom bij de Sprenkelaar! Heb jij een baby of peuter(s)? Kom dan ontspannen baby- en peuterzwemmen. Ontspannend voor ouder en kind en je kinderen wennen al vroeg aan water.

Ben jij op zoek naar een actieve sport of vind je het heerlijk om regelmatig banen te zwemmen? Je bent welkom voor banen zwemmen of aquasport.

Elk kind (en de meeste volwassenen ook ;-)) houdt ervan om van de glijbaan te gaan of lekker te spetteren en spelen in het water. Tijdens recreatief zwemmen is iedereen welkom voor een ontspannen dag in en rond het water. Maak gebruik van alle faciliteiten. Kijk in het rooster wanneer recreatief zwemmen mogelijk is.

Zwemmen alleen voor vrouwen
Op zondagavond kun je komen vrijzwemmen van 18.00 – 20.00 uur. Om de veiligheid te waarborgen, hebben we een aantal regels opgesteld. Meisjes vanaf 5 jaar zijn welkom mits in bezit van (minimaal) het A-diploma. Natuurlijk kom je onder begeleiding van je moeder of tante. Heb je geen diploma en ben je ouder dan 14 jaar? Dan blijf je in het ondiepe bad. Het spreekt voor zich dat je zwemkleding aandoet wat gemaakt is van zwemmateriaal. Dit heeft te maken met de hygiëne die we hoog in het vaandel hebben staan. Burkini’s zijn natuurlijk toegestaan, maar niet verplicht.
Er zijn deze avond geen mannelijke collega’s aanwezig.

Op dinsdag hebben we ook een vrouwenavond, op deze avond worden diverse aquasporten aangeboden zowel in ondiep als diep water. Tijdens deze avond is er wel mannelijk personeel aanwezig en is alles open.

Waarom is zwemmen goed voor u?

Last van stress? Lekker gaan zwemmen!

Graag tot ziens in de Sprenkelaar!