Baby-peuterzwemmen

zwemmen met jonge kinderen

Zwemmen, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen! Op jonge leeftijd ontwikkelen kinderen hun bewegelijkheid. Het water is erg geschikt om dit te stimuleren en kinderen te laten wennen aan water. Vanaf ongeveer 7 weken, mits je baby gezond is, kun je met je baby het water in. Voor die 7 weken is je kind nog te kwetsbaar voor infecties. Daarbij zijn baby’s in de eerste 7 weken sneller onderkoeld.

Veilig leren zwemmen
Wij adviseren om het baby-zwemmen onder begeleiding van onze instructeurs te doen. Zo leer je op een veilige manier zwemmen met je baby en krijg je oefeningen om je kind te laten wennen aan het water. Is je kind ouder? Dan is het nog steeds goed om regelmatig met hem of haar te komen zwemmen. Hoe eerder kinderen wennen aan water, hoe beter en veiliger ze later door het water bewegen.

Lessen en vrij zwemmen
Binnen de Sprenkelaar bieden we diverse mogelijkheden en tijden om te komen baby-peuterzwemmen. De lessen zijn verdeeld in verschillenden leeftijdsgroepen, zo sluit je aan bij gelijke leeftijden. Dat is handig, maar ook hartstikke gezellig. Je kunt natuurlijk ook zelf met je kindje komen zwemmen, in het peuterbad. Bekijk hier wanneer het peuterbad geopend is.

Praktische informatie
Het is handig om dit mee te nemen:

  • Badkleding voor jou en je kind
  • Badcape voor na het zwemmen
  • Maxicosi om je baby in te leggen als je jezelf gaat omkleden
  • € 0,50 voor kluismuntje (herbruikbaar)
  • Eventueel een zwemluier (niet verplicht, wel bij ons te koop)

Het omkleden van je kind kun je in de zwemzaal doen. Daar is het lekker warm en liggen omkleedkussens voor je klaar. We hebben een aparte dames- en herenkleedzaal.