Veiligheid en Hygiëne

de Sprenkelaar: toegankelijk, veilig en schoon

Toegankelijkheid, veiligheid en hygiëne staan bij ons hoog in het vaandel. Je komt voor zwemles, om baantjes te trekken, te sporten, ontspannen of om gewoon lekker te zwemmen bij de Sprenkelaar. We heten je van harte welkom en willen je verblijf bij ons zo aangenaam mogelijk maken.

Toegankelijk
Zwembad de Sprenkelaar is voor iedereen goed toegankelijk. Zo kun je ook naar binnen met een beperking of rolstoel. Gaat lopen lastig? Je kunt gebruik maken van een gratis rollator.

Veiligheid
Op zichtbare en onzichtbare manieren hebben we het zwembad zo veilig mogelijk gemaakt. Deskundige toezichthouders met uitgebreide veiligheids- en zwemdiploma’s en EHBO-kennis houden constant toezicht op de verschillende zwembaden en wellness-mogelijkheden. Om het veilig te houden vragen we ook je bijdrage:

  • Het is verboden om te rennen rondom de zwembaden
  • Denk aan elkaar en spring, lig of zit niemand in de weg
  • Gebruik de glijbaan verstandig en let op elkaar
  • Let op jezelf in andere bij in het wellness-centrum, laat je niet te warm worden

Het diepe bad is alleen toegankelijk voor bezoekers die kunnen zwemmen. Voor kinderen geldt minimaal het A-diploma. Bezoekers die niet in bezit zijn van een vergelijkbaar zwemdiploma wordt gevraagd om te laten zien dat zij de zwemkunst machtig zijn. Bij twijfel gaat veiligheid voor en wordt er doorverwezen naar de ondiepe baden.

Let op je kinderen! Kinderen die niet in bezit zijn van een A-diploma zijn verplicht om zwemvleugels te dragen. Deze mag je zelf meenemen of kun je aanschaffen bij de receptie voor € 6,00. Bovendien moeten kinderen binnen handbereik blijven van een volwassen begeleider die de zwemkunst machtig is.
Personen die weten dat er bij hen een stoornis in het bewustzijn kan optreden (bijvoorbeeld epilepsie) moeten dit melden bij de receptie en bij de toezichthouders. Zij mogen niet zonder begeleiding in onze accommodatie.

Hygiëne
Het badwater wordt continu ververst, gefilterd en gedesinfecteerd door een zoutelectrolyse installatie. Daardoor hoeven wij geen chloorproducten aan het zwembadwater toe te voegen. De zoutelektrolyse splits keukenzout (NaCL) in natrium (zout) en chloor. Dit “pure” chloor zorgt voor de desinfectie. Twee keer per dag controleren wij zelf de kwaliteit van het zwembadwater. Maandelijks worden wij gecontroleerd door een extern bedrijf, genaamd C-Mark.

De gehele dag door werken wij aan het schoonhouden van het totale zwembad, de kleedruimtes, het wellness-centrum en de overige ruimtes. Hiervoor gebruiken we professionele schoonmaakmiddelen voor ze zwembadbranche. Mocht je hier vragen of opmerkingen over hebben, dan horen wij dat uiteraard graag.

Om het zwemwater zo schoon mogelijk te houden (en dus minder middelen te hoeven toevoegen) vragen wij je om voor het zwemmen te douchen. Dit kan in de grote douche en bij douche in het wellness-centrum.

Kluismuntje voor € 0,55
Om je spullen veilig op te bergen, kun je gebruik maken van de kluisjes. Hiervoor kun kun je bij de receptie  een kluismuntje aanschaffen voor € 0,55. Dit muntje is een volgende keer opnieuw te gebruiken.

Kleedzalen
Naast de “wisselcabines” kun je ook gebruik maken van kleedzalen. We hebben 1 (grote) herenkleedzaal en meerdere (kleinere) dames kleedzalen. Alleen op zondagmorgen, tijdens het gezinszwemmen, is er 1 gemengde kleedzaal. In alle kleedzalen zijn aankleedkussens voor onze allerkleinsten aanwezig.