Geschiedenis

De Sprenkelaar van 1970 tot nu

Zwembad de Sprenkelaar is al 50 jaar een begrip in Apeldoorn. In december 1970 is het zwembad geopend op de plek waar de Sprenkelaar ook nu nog te vinden is.

Stichting Zwembad Noord-Oost
In 1970 is de stichting “Zwembad Noord-Oost” in het leven geroepen. Er was dringend behoefte aan zwemwater is het Noord-Oostelijke deel van Apeldoorn. Aan de bewoners van de wijken Zevenhuizen en Kerschoten werd gevraagd om obligaties te kopen voor de oprichting van een zwembad. Tot op heden zijn er nog steeds mensen in bezit van deze papieren. Elk jaar organiseert de stichting dan ook een algemene ledenvergadering, waar de bewoners van Zevenhuizen en Kerschoten voor worden uitgenodigd.

Toekomst
In de afgelopen jaren is er veel veranderd en dat zien we ook in de toekomst voor ons. Er wordt gesproken over een nieuw zwembad en hoewel dat een grote wens is, zal dit niet zo snel gaan. De komende tijd blijven we zitten waar we zitten, aan de Laan van Zevenhuizen 381.

In de Sprenkelaar huizen verschillende zwemverenigingen, waaronder Aquapoldro. Zij houden ook hun thuiswedstrijden bij ons heeft. De behoefte aan zwemonderwijs in de gemeente Apeldoorn is dusdanig, dat er meerdere zwembaden nodig zijn. Ook ouderen weten nog steeds en steeds vaker hun weg naar de Sprenkelaar te vinden. Bewegen is nu eenmaal erg belangrijk voor een gezond lichaam. En het sociale hiervan voorziet in de behoefte van een gezonde geest. Daarnaast weten middelbare scholen en regionale opleidingscentra, zoals ROC Aventus, ons ook steeds beter te vinden om hun scholieren te laten zwemmen en op te leiden voor een vak in de sport en- of recreatie.

In 2020 vierden we ons 50 jarig bestaan
Sinds december 2019 bestaan we 50 jaar. We willen dat graag met jou vieren! Vanwege het coronavirus moeten we dit helaas uitstellen. Houd deze website in de gaten voor de nieuwe feestdata. Uiteraard blijven we jou ook de komende 50 jaar graag terugzien in zwembad de Sprenkelaar!