Zwemles voor vrouwen

afgeschermd leren zwemmen voor vrouwen

We snappen dat je als vrouw in een veilige en afgeschermde omgeving wilt leren zwemmen. Dat kan bij de Sprenkelaar! Op zondagavond hebben we het zwembad ontdaan van mannen en kun je als vrouw in alle rust leren zwemmen. Ook de zwemonderwijzers zijn vrouwen.

Jij bepaalt het tempo
Op zondagavond, van 20.00 – 20.45 uur volg je zwemles op jouw tempo. We starten in het ondiepe bad en leren je wennen aan het water. Als je gewend bent gaan we een stapje verder en leer je zwemmen. Zodra jij er klaar voor bent gaan we door naar de volgende stap. Dit is bijvoorbeeld de overstap naar het diepere bad. Zo bepaal jij het tempo en haal je in jouw snelheid je zwemdiploma. De zwemlessen in het diepe bad vinden plaats van 19.10-19.55 uur.

Schrijf je op tijd in
Tijdens de zomervakantie en de Ramadan worden deze zwemlessen niet gegeven.
Het is belangrijk dat je je tijdig inschrijft voor deze zwemlessen. Er is namelijk een wachtlijst. Heb je vragen over deze zwemlessen? Neem dan contact met ons op.

Voor meisjes t/m 14 jaar hebben we een aparte zwemles, deze is van 17.15 – 18.00 uur.

Afgeschermd (recreatief) vrouwen zwemmen op zondagavond
Op zondagavond kun je komen vrijzwemmen van 18.00 – 20.00 uur. Om de veiligheid te waarborgen, hebben we een aantal regels opgesteld. Kinderen vanaf 5 jaar zijn welkom mits in bezit van (minimaal) het A-diploma. Als je de eerste keer je zwemdiploma meeneemt of een foto kunt aantonen mag je komen zwemmen. Natuurlijk kom je onder begeleiding van je moeder of tante. Heb je geen diploma en ben je ouder dan 12 jaar? Dan blijf je in het ondiepe bad. Het spreekt voor zich dat je zwemkleding aandoet wat gemaakt is van zwemmateriaal. Dit heeft te maken met de hygiëne die we hoog in het vaandel hebben staan. Burkini’s zijn natuurlijk toegestaan, maar niet verplicht.
Er zijn deze avond geen mannelijke collega’s aanwezig.