Zwemles voor kinderen

Zwem-ABC voor kinderen

Met zoveel water om ons heen en de vele zwembaden die Nederland kent is het van groot belang dat je kind zich zelfstandig kan redden in het water. Zo kun jij ze met een gerust hart laten spelen in het water en weten ze zichzelf in veiligheid te brengen als ze per ongeluk in het water belanden.

Wil je kind op latere leeftijd aan watersport gaan doen, zoals zeilen of waterpolo, dan is een zwemdiploma zelfs verplicht. Ook de meeste zwembaden in Nederland en het buitenland stellen één of meerdere zwemdiploma’s verplicht. Geen reden dus om je kind niet op zwemles te doen!

Zwem-ABC Zwemveilig
Bij zwembad de Sprenkelaar leren we de kinderen goed en veilig zwemmen. Dit doen we aan de hand van het Nationale Zwem-ABC. Het Zwem-ABC bestaat uit drie zwemdiploma’s: A, B en C. Na het behalen van het A-diploma is je kind klaar voor een zwembad zonder attracties. Bij diploma B worden ze voorbereid op een zwembad met attracties zoals (wild water) glijbaan, golfslagbassin en een stroomversnelling. Wie voor de complete reeks gaat en ook diploma C behaalt is een échte vriend van het water geworden: zwembad met attracties en in open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen. Met het Nationale Zwemdiploma ABC op zak voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

Inschrijven
Zwemlessen worden gegeven vanaf 4 jaar en 9 maanden. Je kind is dan oud genoeg om goed mee te kunnen doen. Inschrijven voor zwemles kan al eerder, vanaf 3,5 jaar. Je kind kan dan op tijd deelnemen aan de zwemlessen. Mooi meegenomen: vanaf het moment van inschrijven kan je kind gratis mee naar binnen en al lekker spetteren en spelen in het peuterbad.

Om de twee maanden wordt er gestart met nieuwe zwemlesgroepjes. Je kind volgt 1x per week een les van 45 minuten. Vanaf het tweede niveau kun je ook 2 x per week zwemles volgen.

Heeft je kind al zwemervaring?
Heeft je kind al ergens anders zwemervaring opgedaan? Dan kun je een afspraak maken voor “voorzwemmen”. We laten je kind dan ca. 15 minuten in het water en kijken naar het niveau. Zo kunnen we een passend advies geven en eventueel meteen de plaatsing in een groep regelen.