Zwemles met extra aandacht

lessen voor kinderen die extra aandacht nodig hebben

Alle kinderen krijgen bij de Sprenkelaar evenveel en deskundige aandacht. In sommige gevallen heeft je kind extra aandacht nodig, bijvoorbeeld bij gehoorproblemen, autisme of ADHD. Speciaal voor deze kinderen hebben we aparte lestijden en gespecialiseerde zwemonderwijzers. Zo kan jouw kind in alle rust en met de aandacht die het nodig heeft, leren zwemmen.

Extra aandacht
In de basis starten alle kinderen in de reguliere zwemlessen, ook kinderen die wellicht extra aandacht nodig hebben. We zien vaak dat kinderen prima mee kunnen komen en dan is het voor het kind juist fijn om deel te kunnen nemen aan de reguliere lessen. Vaak wijkt een kind dat extra aandacht nodig heeft, vanaf het derde niveau uit naar aangepaste lessen. Deze lessen worden gegeven door deskundige zwemonderwijzers, welke gespecialiseerd zijn in autisme, gehoor-problemen, ADHD etc. Deze lessen worden gegeven tussen 7.00 en 8.00 uur ’s ochtends. Dat geeft vaak al meer rust voor je kind. Daarbij zijn deze groepen ook kleiner.

Het kan goed zijn dat je kind toch vanaf het begin al extra aandacht nodig heeft of dat jij als ouder/begeleider vindt dat je kind extra aandacht nodig heeft. Jij weet dat het beste en bepaald dan ook of we kiezen voor bovenstaande of voor extra begeleiding vanaf het begin. Mocht je hier vragen of opmerkingen over hebben, neem dan contact met ons op of mail direct met de zwemlesco├Ârdinator: zwemles@sprenkelaar.nl.

Ieder kind heeft recht op veilig zwemonderwijs! Schrijf je kind hier in en meld eventuele aandachtspunten in het veld “Opmerkingen”.