Inhoud zwemlessen

praktische informatie over zwemlessen

Gemiddeld doet een kind 12 maanden over zwemles, tot het behalen van het A-diploma. Dit is ca. 40 uren aan zwemles. In deze uren went je kind aan water, leert veilig omgaan met water en leert uiteraard goed en veilig zwemmen. De lessen zijn logisch opgebouwd, zodat je kind spelende wijs leert zwemmen en zo uiteindelijk kan afzwemmen voor diploma A en later voor diploma B en wellicht ook voor diploma C.

Nieuwe zwemlesgroepen
Ongeveer elke 2 maanden starten we met nieuwe zwemlesgroepjes. Deze groepen bestaat uit 7 à 8 kinderen. Per week wordt er 45 minuten gezwommen. Daarbuiten kun je met je kind zelf oefenen. Benieuwd naar de eerste zwemles? Daar hebben we een aparte pagina voor.

Zwemslagen
Bij het zwem-ABC leren we je kind vier zwemslagen aan: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. De borst- en rugcrawl zijn kennismakingsslagen. Deze zullen bij ieder diploma iets moeilijker worden. Verder wordt er niet alleen gezwommen, maar leren we je kind ook klauteren op een vlot, zich oriënteren onder water (door een gat zwemmen, onder een vlot door zwemmen), naar de bodem gaan en op verschillende manieren in het water gaan. Niet allemaal meteen al bij het A-diploma; alles wordt geleidelijk aan opgebouwd. Bij ieder diploma wordt ook met kleding gezwommen; dit oefenen we om de 5 weken tijdens de kijklessen.

Inhoud 4 verschillende niveau’s tot A-diploma
In 4 verschillende niveau’s wordt je kind klaargestoomd voor het A-diploma.

Niveau 1: Lichtblauwe flipper
We starten in het peuterbad. In dit niveau worden de basisvaardigheden (o.a.drijven, onder water gaan, beenslag) aangeleerd. De groep gaat gezamenlijk over naar het donkerblauwe niveau.

Niveau 2: Donkerblauwe flipper 
We starten in het ondiepe gedeelte van het instructiebad. In dit niveau worden alle aangeleerde basisvaardigheden uitgebouwd en onderhouden. Regelmatig zullen we met de kinderen gaan oefenen bij het volgende (groene) niveau. Vanaf dit niveau stromen de kinderen op individuele basis door naar de volgende niveau’s.

Niveau 3: Groene flipper
In dit niveau zwemt je kind de hele les in dieper water. De aangeleerde basisvaardigheden worden uitgebouwd en onderhouden. Regelmatig zwemmen we met kinderen al in het volgende niveau. We starten in het diepere gedeelte van het instructiebad.

Niveau 4: Gele flipper
Je kind zwemt de hele les in het diepe bad. Tijdens deze lessen leert je kind vooral meters te maken en sterker te worden. We zetten de puntjes op de i. Zo werken we ernaar toe om te zorgen dat je kind klaar is om af te zwemmen voor diploma A.

Heb je nog vragen over de zwemlessen? Neem dan contact met ons op of stuur je vraag rechtstreeks naar receptie@sprenkelaar.nl. Schrijf je kind hier in voor zwemles.