De eerste zwemles

zo ziet de eerste zwemles eruit

Spannend! Je kind heeft een uitnodiging gekregen voor zijn of haar eerste zwemles bij de Sprenkelaar. Misschien vind je kind het spannend of misschien heeft hij of zij er juist heel veel zin in. Wat het ook is, we doen er alles aan om het je kind naar het zin te maken en nemen eventuele spanningen zo snel mogelijk weg.

Onze zwemonderwijzers kunnen uiteraard goed met kinderen omgaan en begrijpen eventuele spanningen en emoties. Dit is ook helemaal niet erg, de meeste kinderen die naar zwemles gaan vinden dit in het begin spannend. De eerste les worden jullie in de hal opgevangen door de zwemonderwijzer. Na een korte uitleg over wat praktisch zaken gaan jullie gezamenlijk naar de kleedzaal van de lichtblauwe flipper. Na het omkleden loop je als ouder mee naar het bad waar les wordt gegeven. Daar neem je afscheid van je kind. De kinderen krijgen van de zwemjuf of meester eerst een rondleiding, zo leren ze dat er nog meer groepen zwemmen en dat ze over een tijdje naar een ander bad verhuizen.

Samen met de zwemonderwijzer gaan de kinderen voorzichtig wennen aan het water. “Het is niet koud, wel nat! Maar dat hoort bij water.” We laten kinderen zien dat ze gewoon kunnen staan en eruit kunnen als het nodig is. Langzamerhand went je kind aan het water en de lessen…

Voor de ouders
Omdat we de kinderen niet willen afleiden mogen ouders niet de hele tijd kijken bij de zwemlessen. Bij de Sprenkelaar hebben we kijklessen: hiervan krijgt de ouder een bericht, wanneer deze plaats vinden. Je kunt zo zelf zien hoe goed je kind al kan zwemmen. Bij het ophalen van de zwem-pas krijgt u zoon of dochter een lichtblauwe flipper, voor op de zwembroek, bikini of het badpak.

In het weekend kan je kind gratis oefenen. Je hebt dan alleen voor jezelf een toegangsticket (los bad volwassenen) nodig.

Schrijf je kind hier in voor zwemles.

Tijdens de kijklessen oefenen we om met kleding aan te zwemmen. We beginnen in het lichtblauwe niveau met een t-shirt korte mouw. Dit wordt steeds verder uitgebreid. Op de foto hierboven zie je de kleding voor het C-diploma.