Baby & Peuter lessen

lekker zwemmen met je baby of peuter

Hoe eerder een kind went aan water, hoe beter dit is voor veilig omgaan met water op latere leeftijd. Lekker spetteren en spelen is het water is ook goed voor de ontwikkeling van je baby of peuter. In het water wordt bewegen optimaal gestimuleerd. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van spieren en gewrichten. Daarbij versterken het ontspannende water en het lichamelijk contact de band tussen ouder en kind. Genoeg redenen om lekker te gaan zwemmen met je kindje.

Om je veilig en goed te leren zwemmen met je baby of peuter hebben we verschillende lessen ingericht, waar je zonder te reserveren aan kunt deelnemen. Hartstikke gezellig!

Baby Quality Time (voor de allerkleinsten)
De eerste les op woensdag is gericht op nieuwkomers en onervaren ouders. Dit noemen we “Baby Quality Time”. Je baby is welkom vanaf ongeveer 7 weken. Daarvoor is je kindje nog te kwetsbaar voor infecties en is hij of zij te snel onderkoeld.

Vanaf 17.45 uur mag je omkleden, het water in en genieten van de ontspannen sfeer. Er zijn geen andere bezoekers in het bad. Je mag ook gebruik maken van de bubbelbaden of het peuterbad. De nadruk ligt niet op presteren, maar op samen ontspannen, spelen en ontdekken. Er worden geen liedjes gezongen of groepsopdrachten uitgevoerd. De aanwezige lesgever speelt in op jouw wensen en beantwoordt eventuele vragen.

Het is mogelijk om de eerste zwemactiviteiten van jouw kindje te filmen of te fotograferen. Let wel op, het filmen of fotograferen van andere aanwezigen is niet toegestaan.

Babyzwemmen (0 – 9 maanden)
Met je baby lekker het water in! We zingen geen liedjes, maar het is wel hartstikke leuk en gezellig. Je kindje maakt samen met jou kennis met het water en andere kindjes. Gezellig voor jou en je kindje. Elke les leer je nieuwe oefeningen en wordt je kindje steeds vrijer in het water. Ben jij ook (weer) van de partij!? Bekijk rechts de verschillende dagen en tijden. Je hoeft niet te reserveren.

Peuterzwemmen (9 maanden tot 2 jaar)
Wanneer je met enige regelmaat deelneemt aan het babyzwemmen dan zal je kindje na 9 maanden flink gewend zijn aan het water. Hij of zij zal vrij door het water kunnen bewegen en is klaar voor de volgende stap. Tijdens het Peuterzwemmen nemen we deze stap. Zo gaan we bijvoorbeeld springen vanaf de kant en komen er meer watervormen bij. Tijdens de lessen mogen de zwemvleugels uit. Vóór en na de les zien we de zwemvleugels wel graag aan. Dit in verband met de veiligheid.

Kleuterzwemmen (2 – 4 jaar)
Je kind is al een echte waterrat. Tijdens het kleuterzwemmen bereiden we je kind al voor op zwemlessen. Er komen verschillende oefeningen aan bod om je kind verder te laten wennen aan het water en enkele kleine onderdelen uit de zwemlessen. Natuurlijk gaan papa, mama, opa of oma ook nog steeds lekker mee het water in, al is dat niet meer verplicht. Zij dragen doen gezellig mee en betalen ook entree. Tijdens het Kleuterzwemmen went jouw kind op een natuurlijke wijze aan het water. Drijven, zelfredzaamheid en plezier staan hierbij centraal. In elke les worden vrolijke liedjes gezongen. Vooraf opgeven is niet nodig, meedoen kan altijd.

Zwemles voor jonge kinderen
Vierjarige kinderen die nog niet naar zwemles gaan kunnen deelnemen aan een nieuwe vorm van zwemles op de vrijdag. Voor deze lessen moet men aanmelden. Leerlingen uit deze groep kunnen vervroegd naar de zwemlessen doorstromen. De aanleg en onderwijsrijpheid zijn daarbij bepalend. We noemen dit in de Sprenkelaar zwemles voor jonge kinderen.