Dick Gorter zwemt af voor diploma A

Dick Gorter, 60 jaar, heeft vorige week zijn diploma A in de Sprenkelaar gehaald!
Compleet in een net herenpak sprong hij vanaf het startblok het water in om volgens de eisen van het diploma A te beginnen met watertrappelen.

Dick volgt op maandagavond de zwemles voor volwassenen. Het was een hele stap voor hem om “op zwemles” te gaan. De zwemjuffen zijn erg trots op hem dat hij toch doorgezet heeft. En hij gaat nu zelfs voor diploma B. Hoe leuk is dat? Wij wensen Dick nog heel veel zwemplezier!

Lees hieronder het verhaal van Dick Gorter:

“Mijn vrouw riep al jaren dat ik eens moest leren zwemmen. Als zij gezellig baantjes ging zwemmen moest ik altijd afhaken. Negen jaar geleden werd ze ziek. Ze kreeg ME. Het enige wat ze nog aan “sport” kan doen is een beetje zwemmen. Haar situatie gaat steeds meer achter uit…
Ik probeer (als het mogelijk is) samen met haar te gaan zwemmen.

Daarom ga ik ook voor B. En misschien wel meer.

Vroeger heb ik schoolzwemmen gehad maar dat was gewoon niet genoeg.

Toen ik 16 jaar was ben ik bijna verdronken in het Zwarte Water. Het heeft een haartje gescheeld. Sinds die tijd durfde ik wel in het water als ik maar dicht bij de kant bleef…

Ik ben heel blij dat ik het nu een beetje kan. Top van jullie dat er zo veel geduld voor me is geweest!!”

Ook zwemles voor volwassen volgen? Natuurlijk kan dat bij de Sprenkelaar.
Kijk voor meer informatie op de pagina van zwemles voor volwassenen.