WaterYoga

werken aan lichaam en geest in het water

Water op zich heeft al een ontspannende werking, maar wanneer je dit combineert met yoga… Ultieme ontspanning voor lichaam en geest! WaterYoga is de laatste jaren flink in opkomst. Ook bij de Sprenkelaar kun je WaterYoga volgen, onder leiding van gediplomeerd yogadocente Henriëtte.

HathaYoga
WaterYoga bij de Sprenkelaar wordt gegeven op basis van HathaYoga. In de naam Hatha komen de Sanskriet-woorden ha (zon) en tha (maan) samen. De zon staat voor actie, de maan voor verinnerlijking. In HathaYoga komen die tegengestelde energieën samen. Door je concentratie en ademhaling naar punten in het lichaam te verplaatsen, breng je daar bewustzijn. Er is geen ‘goed’ of ‘fout’. Bij HathaYoga probeer je dat juist los te laten.

Niet zweverig, wel ontspannend
Hoewel Yoga regelmatig wordt gezien als zweverig, is WaterYoga dit zeker niet. Door de rustige bewegingen, in ondiep water van 32 graden, brengt WaterYoga rust en ontspanning. Dit is niet zweverig, maar goed voor lichaam en geest. Combineer dit, na afloop van de les, met een bubbel– of stoombad en je bent volledig ontspannen.

Doe een keer mee aan WaterYoga! Je hoeft niet te reserveren.